Saltar a continguts

Associació Espírita Otus i Neram

Navegació

Menú principal

Moral

Dels tres aspectes de la Doctrina Espírita, el més important n'és l'aspecte moral, fruït del coneixement que ens dóna saber d'on venim, què fem a la Terra i on anem.

De la filosofia espírita se'n desprén la confirmació del cristianisme com la moral més elevada a practicar, si bé hem d'entendre aquesta moral i a Jesús mateix exempts de qualsevol culte extern i fixar-nos principalment en la seva tasca i ensenyament espiritual.

La moral espírita es basa en l'estudi de les lleis morals universals, valides per a qualsevol persona i planeta. Per a tal fi és fonamental prescindir de jerarquies articificials, dogmes, rituals i qualsevol altra forma sectaria de dividir els sers humans. Des d'aquest punt de vista l'Espiritisme no pot considerar-se com a una religió, sinó com un nexe d'unió que pot acollir en el seu sí a qualsevol persona que vulgui aprendre i crèixer com a esperit.

L'obra principal de la moral espírita és "L'evangeli segons l'Espiritisme" d'Allan Kardec, el qual aporta l'òptica universal i de la reencarnació a la figura de Jesús.