Saltar a continguts

Associació Espírita Otus i Neram

Navegació

Menú principal

Moral

Moral Espírita

Dels tres aspectes de la Doctrina Espírita, el més important n'és l'aspecte moral, fruït del coneixement que ens dóna saber d'on venim, què fem a la Terra i on anem.

De la filosofia espírita se'n desprén la confirmació del cristianisme com la moral més elevada a practicar, si bé hem d'entendre aquesta moral i a Jesús mateix exempts de qualsevol culte extern i fixar-nos principalment en la seva tasca i ensenyament espiritual.

La moral espírita es basa en l'estudi de les lleis morals universals, valides per a qualsevol persona i planeta. Per a tal fi és fonamental prescindir de jerarquies articificials, dogmes, rituals i qualsevol altra forma sectaria de dividir els sers humans. Des d'aquest punt de vista l'Espiritisme no pot considerar-se com a una religió, sinó com un nexe d'unió que pot acollir en el seu sí a qualsevol persona que vulgui aprendre i crèixer com a esperit.

L'obra principal de la moral espírita és "L'evangeli segons l'Espiritisme" d'Allan Kardec, el qual aporta l'òptica universal i de la reencarnació a la figura de Jesús.