Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cuidar el cuidador

Aquesta malaltia pot afectar els familiars i els cuidadors principals. Com a familiar es pateix un impacte afectiu a mesura que el malalt va disminuint les seves facultats. Per tant, és imprescindible que el cuidador principal aprengui a tenir cura d'ell mateix, sense culpabilitazar-se i aprenent a reconèixer les seves pròpies limitacions.

Cal que no tingui por de demanar ajuda a familiars, amics, associacions, institucions i centres especialitzats, i que no descuidi la seva pròpia salut i benestar físic i emocional. Posar-se en mans dels especialistes adequats ens ajudarà a millorar el maneig del dia a dia.

Proposem:

- Mantenir les relacions socials habituals.

- Realitzar una dieta equilibrada i fer exercici fisic moderat.

- No descuidar les aficions: lectura, cinema, passeig, ...

- Informar-se de la possibilitat d'unir-se a un grup de suport a cuidadors.

- Sol·licitar informació al seu CAP (Centre d'Atenció Primària) sobre els recursos disponibles per a familiars de malalts d'Alzheimer com, per exemple, associacions de familiars de malalts d'Alzheimer, assitència a domicili, centres de dia, centres especialitzats en aquesta malaltia, teleassistència, el programa Respir o fins i tot un ingrés en una residència per la gent gran quan la situació ho requereixi.