Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

22e Aplec d’Adifolk a Luxemburg.

1-2 de agost de 2009...Representant Catalunya al estranger...

DISSABTE 01 AGOST 2009

La 22 ena edició de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics. La majoria dels actes van tenir lloc a la Place d'Armes, mentre que el correfoc es va fer a la Place Guillaume II.

El Gran Ducat de Luxemburg és un dels estats sobirans més petits d'Europa. A més de ser un centre de finances internacional, té una rica història que es remunta més de mil anys enrere.

Luxemburg, la seva capital, està habitada per unes 83.000 persones i, curiosament, la població autòctona és minoritària. Al voltant del 60% són estrangers, procedents de més de 143 països diferents.

Situada al centre del país, sorprèn pel contrast entre la ciutat vella, amb fortificacions mil·lenàries, carrerons tortuosos i cases pintoresques, i la ciutat alta, l'autèntic centre cosmopolita, que està penjada en un altiplà rocós. La capital té 110 ponts i viaductes que n'enllacen els barris, una particularitat que li ha comportat el sobrenom de "Ville des ponts". També s'anomena el cor verd d'Europa.

Gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya portats per la Colla Gegantera de Tàrrega (Tàrrega, Urgell).      

Al minut 3.28 d’aquest vídeo, es veu un tats del Ball de l’Aniversari ballat amb els gegants: en Treball i na Cultura i Ball de Peuets amb els gegantons: Pau i Alegria. 

http://www.youtube.com/watch?v=5zGMHrp2IAc&feature=player_embedded#t=0

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges