Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aplec de Sant Eloi.

08 de setembre de 2019...La segona Festa Major de Tàrrega.

DIUMENGE 08 SETEMBRE 2019

Com cada any, per la segona festa Major de Tàrrega, coincidint amb la Fira de Teatre al carrer, el diumenge dia vuit de setembre, es celebra el ja tradicional Aplec de Sant Eloi, cita que els gegants i geganters de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, no es perd mai.

De bon dematí al acabar el tradicional cafè curt, a dos quarts de deu començà el seguici festiu des de la plaça Major, cap al parc de Sant Eloi, juntament amb les autoritats, acompanyats pels grallers del Corral Nou, els Gegants, l’Eloi i l’Alba, Jaume I i Almodis. Els capgrossos: el Popeie, la Castanyera, el Dimoniet i el Catalanet. Passant el recorregut, des de la plaça Major, pel carrer Sant Joan, plaça Carles Perelló, carrer Sant Roc, carrer de la Pau, Passeig Simó Canet, fins arribar dalt del tossal de Sant Eloi.

Amb el ja típic esmorzar Targarí, de coca amb xocolata i un bon préssec de postres, que es menja al acabar la solemne missa, de les deu del mati a l'ermita de Sant Eloi, per continuar els actes amb el ball dels gegants de Tàrrega, jocs tradicionals, exhibició canina organitzat per Agility Associació Ciutat de Tàrrega i el 35è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, amb cloenda de l’estrena d’un a sardana en homenatge pòstum a Núria Santiveri Roig, component dels Amics de la Sardana, tot molt ben organitzat per els companys de l’Associació dels Amics del Arbre i l'Ajuntament de Tàrrega.

Amb l’assistència total de vint membres al seguici.

Quatorze participants de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera; com a geganters portadors i balladors dels quatre gegants portats a la passejada: Eloi i Alba, Jaume I i Almodis: Jordi Tavira, Ton Farran, Alfons Màrquez, Robert Tavira i Dani Tortosa; portadors dels tres capgrossos: Gemma Puig amb el Nen Trapella, Sònia Delgado amb la Nena Anna i Jepo Costa amb l'Avi Pep; Acompanyants: Amanda Balasch, Pere Agea, Enzo Agea, Nahuel Agea, Quim Aldana i Cristóbal Tavira; Sis participants del grup de Grallers el Corral Nou.

I com cada any al final del seguici tots els membres del consistori Targarí.

Galeria d'imatges