Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aplec de Sant Eloi 2020.

13 de setembre de 2020...2ona Festa major descafeïnada.

DIUMENGE 13 SETEMBRE 2020

Tàrrega com cada any, per la segona festa Major, celebra el diumenge dia tretze de setembre, el ja tradicional Aplec de Sant Eloi, cita que els  geganters de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, no es perd mai.

De tradició centenària, la trobada dalt la serra targarina ha integrat diverses activitats de cultura popular adaptant-les als protocols sanitaris contra la pandèmia. Si bé algunes propostes han caigut del programa, aquest retrobament de la ciutadania amb el gran pulmó verd de Tàrrega s’ha iniciat, com de costum, amb la missa a les 10 del matí, oficiada per la Parròquia a l’ermita, que enguany s’ha traslladat a l’exterior del temple per garantir la distància social. 

Organitzada per l’Associació dels Amics de l’Arbre i la Regidoria de Cultura, la matinal festiva ha continuat amb una exhibició folklòrica de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera i Grallers de la Barra. La programació ha culminat amb un concert de sardanes a càrrec de la Cobla Tàrrega en substitució del cancel·lat XXXVI Concurs Nacional de Colles sardanistes.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha encapçalat la comitiva consistorial a l’aplec acompanyada del president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué. L’entitat també ha mostrat a les persones assistents (en grups reduïts) el nou mural que el pintor targarí Josep Minguell ha plasmat a l’interior de l’ermita en honor a Sant Eloi. 

Malgrat el consistori ha suspès la sortida en seguici des de la plaça Major i l’esmorzar institucional, no han faltat a la trobada els àpats de coca i préssec que la ciutadania han pres en petits grups.   

Amb l’assistència total de deu participants de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera; com a geganters balladors dels dos gegants: Eloi i Alba, Robert Tavira i  Jordi Tavira; Acompanyants: Amanda Balasch, Pere Agea, Enzo Agea, Nahuel Agea,  Alfons Màrquez, Gemma Puig, Sònia Delgado i Jepo Costa; Vuit participants dels Grallers de la Barra.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges