Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Borges Blanques - XXXVI Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs.

01 de setembre de 2018...Celebrant l'aniversari dels 65 any dels seus gegants.

DISSABTE 01 SETEMBRE 2018

Com tenia de ser, cada any es participa en 36ena trobada, a la capital de les Garrigues, a la vila de les Borges Blanques, es una de les mes famoses i multitudinàries de Catalunya, amb la participació de fins a 80 colles invitades i 1500 geganters, celebrant l'aniversari dels 65 any dels seus gegants, acompanyats amb el grup d'animació la Cremallera Teatre.

Amb més de vuitanta Colles Geganteres d’arreu de Catalunya, començà a les 16:30 hores la plantava al carrer Carrasco i Formiguera, per continuar a les 18 una multitudinària cercavila pels carres de la ciutat, passeig del Terrall, raval de Lleida, carrer la Bassa, carrer del Carme, carrer Nou, carrer Carnisseria, fins arribar i acabar a la plaça 1 d'Octubre, on es du a terme la presentació i mini ballada de cada colla. 

I com ja és costum en el món geganter la diada s'acabà al pati de l' Institut amb un bon sopar de germanor, d'una amanida, fideuà i gelat de postres.

De manera excepcional i totalment improvisada ens acompanyaren musicalment en la cercavila, els fantàstics Catxibanda, tocant de tal manera, on no poguérem parar de ballar els seus sons rítmics súper animats.

Amb l’assistència total de dotze membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega. Com a geganters portadors i balladors dels dos gegants portats a la passejada, Hereu i Pubilla: Robert Tavira, Carles i la seva dona de Canet de Mar, Arnau de Santa Coloma de Queralt i Pere Agea. Portadors de tres capgrossos: el Jepo Costa amb l'Avi Pep, Mercè Clota amb la Nena Anna i Quim Aldana amb el Nen Trapella. Acompanyants: Amanda Balasch, Enzo Agea, Nahuel Agea i Cristóbal Tavira.

Galeria d'imatges