Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Castellbisbal – XXXII Ciutat Gegantera.

09 de juny de 2019...La festa Gegantera mes multitudinaria de Catalunya. https://www.youtube.com/watch?v=XS87AHbbtfc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1sWYkhVFUBIhHx_BDaqi1ECXhzC6ct8db1vbaoIr-X-rUd7GRMbOJFf0g

DIUMENGE 09 JUNY 2019

El diumenge 9 de juny, l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega va participar en la 32a ciutat Gegantera a Castellbisbal, municipi de la comarca del Vallès Occidental, d’una població total de 12.332 habitants, en una festa gegantera segurament la més multitudinària i emblemàtica del nostre país dins del mon geganter, on en aquesta ocasió la colla de Castellbisbal agafà el relleu a la colla de Sant Climent de Llobregat.

És un gran compromís assumir la responsabilitat de portar durant un any la imatgeria de l’Agrupació de Geganters de Catalunya arreu on els sol-li citin.

Es segueix el mateix model de Sant Climent, on es simplificà una mica la massificació de moltes colles, fent així una trobada més assequible en ciutats i pobles petits, pel fet de que la festa va queda vacant els anys 2016, 2017, de manera que en la festa de traspàs del diumenge, on participà la Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, es limità fins a un màxim de 60 colles, escollides entre totes les que es presenten de Catalunya per anar-hi, amb la sort de ser la de Tàrrega una de les escollides pel fer d’haver estat Ciutat Gegantera.

Tot molt ben organitzat per la colla gegantera de Castellbisbal amb el recolzament imprescindible del ajuntament, tots els voluntaris del poble i de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Així dons, diumenge a les 8 matí arrencà des de la plaça de l’església, amb el so tradicional, el toc de matinades per gralles de les colles geganteres, voltant per tot el centre del poble i despertant els veïns més reticents a sortir del llit, de mica en mica la plaça Catalunya comença a fer goig.

De 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del matí, arribada de les colles i plantada de gegants. tot seguit un bon esmorzar de tots els participants i és que Castellbisbal, mai havia vist aplegades tantes colles, gairebé una seixantena.

A les 11 del matí començà la passejada de les dos cercaviles la nostra era la groga (Llum i Seny), encapçalada pels gegants el Treball i la Cultura i gegantons que varen ser batejats a Tàrrega el 2009, el Pau i l’Alegria de l‘Agrupació de colles de geganters de Catalunya, els amfitrions de Castellbisbal, els de Sant Climent de Llobregat (Ciutat Gegantera de Catalunya el 2018, Palamós (Ciutat Gegantera el 1994), l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega (ciutat Gegantera el 2009) amb els gegants Eloi i Alba i cinc capgrossos, i fins arribar a una trentena de colles mes.

Passant pel carrer Pi i Maragall, plaça de l’Església, carrer Major, avinguda de Gaudí, avinguda Pau Casals, i amb final al parc Folch i Torres acompanyant musicalment l’entrada al parc per la banda MúsxXL.

A 1/4 d’una començà l’espectacle central i proclamació de Castellbisbal com a Ciutat Gegantera de Catalunya amb parlaments, del cap de colla, del alcalde Joan Playà i de la consellera de la Generalitat Mariàngela Vilallonga entre d’Altres.

Tot seguit, es va poder gaudir d’un total de 5 balls: Ball dels Nans Aigua i Llum de Castellbisbal, Peuets de Gegant pels gegantons Pau i Alegria de l’Agrupació a càrrec del geganters de Castellbisbal, Seny i Rauxa dels gegants de Castellbisbal, Ball Nou de l’Agrupació a càrrec del Geganters de Sant Climent de Llobregat i finalment Ball de l’Aniversari de l’Agrupació a càrrec dels geganters de Castellbisbal.

En acabar a 1/4 de 2 del mig dia, esclat final de festa amb ballada conjunta de totes les colles participants, al mateix parc Folch i Torres.

Amb l’assistència total d’onze membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega entre la passejada i balls: Com a geganters i excel·lents balladors, deixant el llistó molt alt amb els gegants reis: l'Eloi i l'Alba: Robert Tavira, Dani Tortosa i Alfonso Màrquez; Amb els capgrossos: Gemma Puig amb el Nen Trapella, Sònia Delgado amb el Dimoniet, Amanda Balasch amb la Nena Anna i Jepo Costa amb l’Avi Pep; com acompanyants: Pere Agea, Enzo Agea i Nahuel Agea.  

Galeria d'imatges