Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Corpus aTàrrega.

23 de juny de 2019...Una de les tradicions geganteres mes antigues.

DIUMENGE 23 JUNY 2019

El diumenge vint i tres de juny, com cada any es celebra la Festa del Corpus, desprès de la missa i cap les vuit del vespre, comença la lluïda processó, encapçalada pels gegants, turiferari (encens), creu amb un escolà per banda, banderes, l’Àliga, músics (els Carreters), infants de la primera comunió (catequistes), escolans (encens), capellans, tàlem i custòdia i finalitzant el seguici cantaires.

Amb el recorregut per: carrer Agoders, plaça del Carme, carrer del Carme, carrer Santa Anna, carrer Santa Maria, carrer Sant Joan acabant a la plaça Major, encapçalada pels gegants Eloi i Alba, amb parada al carrer del Carme.

Al final del seguici, a la plaça Major, davant de la custodia acatament de les banderes, ball de reverència de l’Àliga, breu pregària, benedicció de la custòdia en silenci, tirada de pètals dels balcons de l’església, cants eucarístics, entrada dins l’església i repic de campanes acabant així la festa religiosa.

Es balla amb els dos gegants Ball final amb els Gegants, interpretat musicalment amb els grallers els Carreters.

Amb l’assistència total de sis membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega: Robert Tavira, Pere Agea, Dani Tortosa, Joaquim Aldana, Cristòbal Tavira i Nahuel Agea.

Galeria d'imatges