Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Tres Tombs a Tàrrega.

28 de gener de 2024...La Festa més antiga.

DIUMENGE 28 GENER 2024

Com cada any, no podíem fallar, a la festa més antiga de la localitat que data del segle XIV. Molt ben organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat, amb el suport de la Regidoria de Cultura.

Enguany el pendonista es el jove pagès targarí Domènes Caus, la família del qual és originaria de la Figuerosa.

Tota la colla comencem a 2/4 de 10 del matí, a la plaça de les Nacions Sense Estat, amb l’esmorzar del traginer, de llonganissa i cansalada, pa torrat i vi.

A més a més no faltà el tradicional mercat de Sant Antoni, amb productes i alimentació artesanals.

A 3/4 de 11 del matí, l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, és posa en marxa portant 4 gegants, 2 gegantons i 1 capgròs, al carrer Migdia, per començar amb la benedicció.

Acabant la diada de Sant Antoni a la mateixa plaça de les Nacions, entrega de premis als participants, vermut i concert amb Rumba Blanca de Carlitos Miñarro. 

Amb l’assistència total de vint i tres sumant els membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera i uns quants col·laboradors extres, portant fins a 7 figures d’imatgeria. Sis geganters com a portadors dels quatre gegants presents a la passejada: Eloi i Alba, Hereu i Pubilla, son: Bernat, Robert Tavira, Jordi Tavira, Dani Tortosa, David i Ton Farran; com a portadors dels gegantons Escamarlà i Sèpia, Quim Calderó, Robert (amic del Quim), Arnau i el Didac Martí; portador del capgròs: l’Avi Pep, Jepo Costa. Acompanyants: Pere Agea, Nahuel Agea, Enzo Agea, Amanda, Alfonso Màrquez, Gemma Puig, Josep Mª, Magda, Pep, Rosalia, Unai fill de la Rosalia i Jordi fill del Ton.

Galeria d'imatges