Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La festa del Corpus.

19 de juny de 2022...Tradició i religió.

DIUMENGE 19 JUNY 2022

El diumenge 19 de juny, com cada any es celebra la Festa del Corpus, desprès de la missa celebrada aquest any a les 12 hores al acabar, comença la lluïda processó, encapçalada pels gegants Eloi i Alba, turiferari (encens), creu amb un escolà per banda, banderes, l’Àliga, músics (els Carreters), infants de la primera comunió (catequistes), escolans (encens), capellans, tàlem i custòdia i finalitzant el seguici cantaires.

Amb el recorregut per: carrer Agoders, plaça del Carme, carrer del Carme, acabant a la plaça Major.

Al final del seguici, a la plaça Major, ball de reverència de l’Àliga, breu pregària, benedicció de la custòdia en silenci, tirada de pètals dels balcons de l’església, cants eucarístics, entrada dins l’església i repic de campanes acabant així la festa religiosa. Es balla amb els dos gegants Ball final amb els Gegants, interpretat musicalment amb els grallers els Carreters.

Amb uns 17 membres de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera.

Acompanyants: Robert Tavira, Pere Agea, Enzo Agea, Nahuel Agea, Uriel i Antoni fills del Miki, la novia del David, Sonia Delgado, Amanda Balasch, Josep Mª i Magda pares del David i Jepo Costa.

Com a portadors dels dos gegants Eloi i Alba: tenim, Jordi Tavira, Miki, Ivan Priego, Dani Tortosa i David Aiguader.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit fetes per Sonia Delgado, Pere Agea i Jepo Costa.

Galeria d'imatges