Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages – XXI Trobada i la Festa de l'Arròs.

03 de març de 2019...La Pubilla re·estrena medalló totalment restaurat per la targarina Anna Puig.

DIUMENGE 03 MARÇ 2019

Aquesta vegada la colla de geganters de Tàrrega, s’estrena en la seva primera sortida del any fora vila, ha acceptat amb molt de gust de fer intercanvi per primera vegada, en una festa i trobada a Sant Fruitós de Bages.

La tradicional Festa del Arròs, una festa declarada d’interès turístic i la XXI trobada de gegants de Sant Fruitós organitza per la seva colla gegantera.

Tot plegat comença a les 12 del matí, amb la plantada de les onze colles participants: Balsareny – Els que mes sonen, Igualada – Bisbalet, la Llacuna, Matadepera, Navarcles, Ripoll, Sallent, Sant Joan de les Abadesses, Sant Just Desvern, Tàrrega i els amfitrions Sant Fruitós de Bages. Amb espectacle de carrer que recreaven la seqüència històrica de les receptes, trobada de puntaires, concurs de pintura ràpida entre moltes altres activitats.

Per començar el seguici a les 13 del matí amb la passejada dels gegants pels carrers i places del la vila, amb la presencia de les autoritats i representants del pubillatge de la vila, per acabar el recorregut en una multitudinària festa, a amb la recuperació del ball del puro a càrrec de Som Riu d’Or, a la pista del Bosquet, seguit d’un bon dinar d'arròs a la paella, i pels mes menjadors encara podien fer un segon plat de pollastre, acompanyats dels amics i membres de Canet de Mar, el Carles Geli , la seva dona Anna Bertran, els seus dos fills el Joan i l’Alba.

Paral·lelament al Bosquet, va tenir lloc el concurs d’arrossos amb la participació d’unes vint colles.

Amb l'assistència total de 14 membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera.

Com a geganters portadors i balladors dels dos gegants: l’Hereu i la Pubilla, que per cert estrenava medalló totalment reformat per la restauradora targarina Anna Puig: com a portadors dels gegants Robert Tavira, Jordi Tavira i Pere Agea. Com a portadors dels quatre capgrossos: amb el Popeie Quim Aldana, amb la Nena Anna Amanda Balasch, amb l’Avi Pep Jepo Costa i amb el Nen Trapella la Gemma Puig. Acompanyants: Anna Miquel, Killian Marinho, Nahuel Agea, Enzo Agea, Alfonso Màrquez, Francesc Tavira i Cristóbal Tavira.

Galeria d'imatges