Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguici i Festa de l'Eixida.

13 de maig de 2024...Festa Major de Tàrrega.

DILLUNS 13 MAIG 2024

En dissabte a les 11:30 matí comença, el seguici festiu, fins a deu grups, entre imatgeria i músics.

Amb un curt recorregut i els carrers plens de domassos, sortint de la plaça Major, pel carrer Agoders, plaça del Carme, acabant a la plaça Major.

Tocs de campanes, música de la Cobla Tàrrega i la benedicció de les Santes Espines, acabant amb el Ball de l’Àliga, precedeix la festa amb el ball de l’Eixida.

Tot seguit exhibició de balls tradicionals comença a les 21 hores, a la plaça Major.

La Festa Major atorga protagonisme als diversos elements del folklore tradicional local. Amb la participació d’entitats de cultura popular de Tàrrega i amb música en directe, que anirà a càrrec de la Cobla Tàrrega, la Follia i els Grallers els Tararot.

Organitzat per Regidoria de Cultura i entitats locals. Amb el següent ordre de balls: 1 Ball de l’Àliga. 2 l’Eixida. 3 Ball dels Gegants de Tàrrega amb la Fal·lera Gegantera i Cobla Tàrrega. 4 Ball de Nans. 5  Ball de Cavallets. 6  Ball de Bastons la Filla de Tàrrega. 7 Ball de la Verreta. 8 Ball de Gitanes de la Soll. 9 Ball d’Arquets. 10 Ball de lo Tossino. 11 Himnes de la Verge de l’Alba i nets i polits. Acabant amb ball conjunt final de la festa, amb la participació de totes les entitats de cultura popular participants.

Amb nou membres de l’Associació Cultural: Pere Agea, Jepo Costa, Bernat Gonzalez i Amanda Balasch. Com a portadors del gegants de la ciutat, els reis Eloi i Alba: Dani Tortosa, David Aiguader, Robert Tavira i Jordi Tavira.

No os podeu perdre les fotos del esdeveniment, a continuació a baix d’aquest escrit.

Galeria d'imatges