Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tàrrega - Aplec de Sant Eloi.

09 de setembre de 2018 - Festa Major de setembre.

DIUMENGE 09 SETEMBRE 2018

Com cada any, per la segona festa Major de Tàrrega, coincidint amb la Fira de Teatre al carrer, el diumenge dia deu de setembre, s'ha celebrat el ja tradicional Aplec de Sant Eloi, cita que els gegants i geganters de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, no ens la perdem mai.

De bon dematí al acabar el tradicional cafè curt, a dos quarts de deu començà el seguici festiu des de la plaça Major, cap al parc de Sant Eloi, juntament amb les autoritats, acompanyats pels grallers del Corral Nou, els Gegants, l’Eloi i l’Alba, Jaume I i Almodis. Els capgrossos: el Popeie, la Castanyera, el Dimoniet i el Catalanet.                                        

Passant el recorregut, per on es feia anys enrere i que es va recuperar l'any passat, pel carrer Sant Joan, plaça Carles Perelló, carrer de Governador Padules, carrer de la Pau, Passeig Simó Canet, fins arribar dalt del tossal de Sant Eloi.

Amb el ja típic esmorzar Targarí, de coca amb xocolata i un bon préssec de postres, que es menja al acabar la solemne missa, de les deu del mati a l'ermita de Sant Eloi, per continuar els actes amb el ball dels gegants de Tàrrega, jocs tradicionals, exhibició canina organitzat per Agility Associació Ciutat de Tàrrega i el Concurs Nacional de Colles Sardanistes, tot molt ben organitzat per els companys de l’Associació dels Amics del Arbre i l'Ajuntament de Tàrrega.

Amb l’assistència total de vint-i-dos membres al seguici.

Catorze participants de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera; com a geganters portadors i balladors dels quatre gegants portats a la passejada: Eloi i Alba, Jaume I i Almodis: Jordi Tavira, Ton Farran, Ivan Pozo, Pere Agea, Robert Tavira i Dani Tortosa; portadors dels quatre capgrossos: Jepo Costa amb el Catalanet, Sònia Delgado amb el Dimoniet, Mercè Clota amb el Popeie i Gemma Puig amb la Castanyera; Acompanyants: Amanda Balasch, Quim Aldana i Cesc Tavira i de fotògrafs: Cristóbal Tavira i Sònia Jaldon.

Set participants del grup de Gralleres el Corral Nou.

Galeria d'imatges