Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tàrrega com a XXIV Ciutat Gegantera de Catalunya.

29-30-31 de maig de 2009...Es el màxim honor d’una colla Catalana.

DISSABTE 30 MAIG 2009

Que ha suposat el fet de ésser Ciutat Gegantera 2009 per a la ciutat de Tàrrega en general i per la seva colla gegantera en particular.

En primer lloc diríem que la historia del gegants de Tàrrega i per tant la relació de la ciutat amb aquest mon ve de lluny, a celebrat periòdicament durant una bona pila d’anys la trobada de gegants de la Festa Major de Maig.

Ara bé una cosa es una trobada a nivell local i comarcal, i una altra molt diferent, es aplegar la pràctica totalitat de gegants de les nostres contrades.

Això va fer que l’últim cap de setmana de maig del 2009, la ciutat es veges envaïda per una multitud d’éssers gegantins de totes les formes i vestimentes possibles i impossibles que acompanyats per grups de músics van prendre els carrers i places i van desfilar triomfalment.

En general els ciutadans de Tàrrega, i tots els que van voler assistir a tal esdeveniment, es van adonar de la fabulosa dimensió de tot plegat, de la diversitat d’imatgeria, entre geganters, músics i acompanyants, dels diferents balls que protagonitzen els gegants, etc.

Menció especial mereixen els voluntaris, que van viure de valent i amb intensitat la festa, però a la vegada amb dedicació i esperit de treball, per a fer que les coses rutllessin el més bé possible.

En quan a la colla local, l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, aquests ja havien començat des de abans de ser designada Tàrrega com a Ciutat Gegantera 2009, a canalitzar els seus esforços. Recolzats per la regidoria de cultura amb tot el seu personal.

La colla es va nodrir de personal nou, captat amb l’excusa de col·laborar per a l’ocasió i aprendre els nous balls protocol·laris.

Així el potencial humà de la Fal·lera Gegantera va créixer, com feia molt de temps no havia passat, fins el punt d’arribar a produir una petita revolució dins de la mateixa colla, que ha culminat en el relleu generacional al capdavant de la mateixa.

Heus aquí doncs com s’han produït dues circumstancies alhora; d’una banda la Ciutat Gegantera ha significat l’assoliment d’una fita i per tant un tancament d’etapa.

De l’altra el fet en sí,  ha donat un punt de partida i un nou impuls amb persones i il·lusions renovades que ens permeten mirar cap el futur amb optimisme. Visca el mon geganter!!!

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges