Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

VII Trobada Gegantera a Tornabous.

06 de octubre de 2019...Amb nou colles invitades i la novetat d'estrenar un gegantó manotes amb el nom de Bou.

DIUMENGE 06 OCTUBRE 2019

  Encantada la colla targarina de poder participar en la VII trobada de Tornabous. Començant la festa a les deu del matí amb la plantada a la plaça de Sant Salvador Seguí, seguit d’un bon esmorzar de pa amb tomata i embotit i xocolata desfeta inclosa i cafè o tallat, al pavelló polivalent.
  Amb la participació de nou colles geganteres: els amfitrions geganters i grallers de Tornabous, colla gegantera i grallera de Castellnou de Seana, colla gegantera de Bellpuig Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, colla gegantera de Preixana, gegants de Guissona, Anglesola, Penelles, Vilagrassa, Ossó de Sió, i colla geganters i grallers de la Fuliola.

  A 2/4 de 12 del matí, després d’esmorzar, comença una mini cercavila fins la plaça Major, on es celebra el bateig d’un nou gegantó manotes anomenat el Bou (de Torna-Bous), apadrinat per les colles de Bellpuig i Preixana. En acabar es torna capa la plaça de Sant Salvador per sortir en cercavila pels carres del poble: carrer Espígol, carrer Urgell, plaça Major, carrer Llibertat, carrer Jacint Verdaguer, plaça Major amb un petit descans, carrer Major i acabar aproximadament a la una, a la plaça de la Vila amb l'entrega del record de la trobada d’un figura de fusta d’un cap de bou i una caixa de pomes, acabant amb ball conjunt final de totes les colles.

  Cal fer esment que aquesta es l'última sortida d'aquest any fora vila, on a estat un no parar, quedant amb la sensació d’haver fet una bona feina i ara ja podem pensar amb l’any vinent, on tindrem de posar el llistó molt alt amb la celebració del 150 aniversari del gegants de la Mercè, Ramon Berenguer I i Amodis.

  Amb l'assistència total de sis membres, de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera portant un gegant i dos capgrossos. Com a geganters portadors i balladors de la geganta Alba a la passejada: Alfonso Màrquez, Robert Tavira i Dani Tortosa; portant els dos capgrossos: Sònia Delgado amb l’Anna i Joaquim Aldana amb l’Avi Pep; conductor del gàloper i remolc: Pere Agea.

Galeria d'imatges