Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXVI Trobada a la Seu d'Urgell.

24 de agost de 2019...Visita a l'Alt Pirineu.

DISSABTE 24 AGOST 2019

Tornant l'intercanviï de quant varen vindre a Tàrrega, hem anat cap a l'Alt Pirineu en concret a la Seu d'Urgell capital de la comarca de l'Alt Urgell, és la porta a l'estat d'Andorra i la proximitat a aquest important pol demogràfic i d'activitat econòmica, amb 12.041 habitants.

Els patrons de la ciutat són Sant Ot d'Urgell, Sant Sebastià i la Mare de Déu d'Urgell.

Mentre que la Mare de Déu de Núria i Sant Ermengol són els principals patrons de la diòcesi d'Urgell, però en el cas de Sant Ermengol té una presència més destacada a la ciutat que la resta de patrons.

En arribar a les 2/4 de 6 de la tarda, acte seguit començà la plantada a la plaça Europa, iniciant a les 7 de la tarda la passejada pels carrers del centre fins arribar a les 8 hores a la plaça dels Oms i allí ballada conjunta continuant la cercavila i a les 9 del vespre, prego de la festa major, presentació de les colles i ballada final, entrega de record de la trobada d'un porró personalitzat amb un escrit recordant el dia i l’esdeveniment geganter. I com ja es tradicional per acabar la celebració de la trobada, es tancà la diada amb un bon sopar de germanor a l’escola de la Salle, d'amanida de pasta, fricandó, gelat i refrescos.

Amb l’assistència de deu membres: Com a geganters portadors i balladors dels

dos gegants del ajuntament l’Eloi i l’Alba: Damià Pujol, Dani Tortosa, Alfonso Màrquez, Robert Tavira i Jordi Tavira; Portadors dels dos capgrossos: Sònia Delgado amb l'Anna, Gemma Puig amb el Nen Trapella; Acompanyants: Xavier Serret, Xavier Pallàs. Conductor del cotxe remolc : Pere Agea.

Galeria d'imatges