Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXXVII Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs a Borges Blanques.

31 de agost de 2019...Trobada emblemàtica a nivell nacional.

DISSABTE 31 AGOST 2019

https://www.youtube.com/watch?v=NvV5P9Jj6ts&feature=share&fbclid=IwAR0EF7lEDGZT_43-0ETQVNBzhWfhLN8iLq71IM1KnzBl47KrHi6kGLVNM-

Aquest any l’organització de la 37 ena trobada, incorpora com a novetat, Punts Liles, per assessorar i sensibilitzar la ciutadania i els participants, per prevenir el sexisme i actuar si calgués davant d’algun intent d’agressió masclista.

Enguany la festa es continua solidificant amb 73 colles portant 160 gegants vinguts d’arreu dels Països Catalans, començà a les 17 hores la plantava al carrer Carrasco i Formiguera, per continuar a les 18 una multitudinària cercavila pels carres de la ciutat, passeig del Terrall, raval de Lleida, carrer la Bassa, carrer del Carme, carrer Nou, carrer Carnisseria, fins arribar i acabar a la plaça 1 d'Octubre, on es du a terme la presentació i mini ballada de cada colla i a les 9 del vespre, com ja és costum en el món geganter la diada s'acabà al pati de l' Institut Josep Vallverdú, amb un bon sopar de germanor, d'una amanida, fideuà i gelat de postres.

Acompanyaren musicalment en la cercavila, pels fantàstics grallers l’Ull de Bou de Pinell de Brai, tocant de tal manera, on no poguérem parar de ballar els seus animats sons rítmics.

Amb l’assistència total d’onze membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega i sis grallers. Com a geganters portadors i balladors dels dos gegants portats a la passejada, l’Eloi i l’Alba: Robert Tavira, , Dani Tortosa i Jordi Tavira. Portadors de dos capgrossos: el Jepo Costa amb l'Avi Pep i Amanda Balasch amb la Nena Anna. Acompanyants: Quim Aldana, Enzo Agea, Nahuel Agea, Francesc Tavira i Cristóbal Tavira. Conductor gàloper Pere Agea.

Galeria d'imatges