Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ma Glòria Martí

Ma Glòria Martí Missionera de Crist Jesús

La Maria Glòria va néixer a Tàrrega l’any 1940. Tots la coneixem i començarem a explicar d’ella dient que  va ser cofundadora de la Noies Guies del Moviment Escolta a Tàrrega, allà pels anys 1958.
Va entrar a l’Institut Missioneres de Crist Jesús l’any 1965 i després de preparar-se en l’idioma francès i treball social va anar com a missionera al antic Congo Belga, actualment Zaire. Allí ha treballat en diferents llocs amb algunes estades a Tàrrega per acompanyar la seva mare i treballant a Càritas. Els últims 20 anys ha estat a la capital, Kinshasa, aportant la seva labor de treball social a la presó d’aquella ciutat.
Les experiències que ha viscut la Maria Glòria són moltes i tan evangelitzadores! Quan li preguntàvem “com evangelitzeu al Congo?” ella ens va explicar que era ella l’evangelitzada al conèixer persones amb una fe i uns valors  que viscuts en circumstàncies tan dures et fan sentir la presència de Déu. Dues experiències relacionades amb el seu treball a la presó:
- L’ esposa d’un presoner, que diàriament ha de treballar de 4 del mati a 9 del vespre per atendre els 4 fills menors, anar a buscar diàriament un sac d’arròs i vendre’l a miques per mantenir la família i tot amb una cara somrient i al preguntar-li “com s’ho fa?” contesta “Es que Déu hi és!”. 
- Un coronel que en la guerra que fa anys es pateix amb els països veïns del’est del país, no va acceptar el batalló de  relleu que li van enviar perquè eren nois menors d’edat. Aquest fet sabia que li anava a costar la vida, i gràcies a la paciència de jutges i advocats van poder deixar-ho en una condemna de  15 anys de presó.

La Maria Glòria ens ha contagiat de la seva Fe i Servei i el Grup de Missions, li agraïm de tot cor!